نوروز فرصت مناسبی برای استحکام پیوندها با مسجد است

یک کارشناس حوزه دین با اشاره به اینکه نوروز فرصتی برای رشد انسان ها است، گفت: ایام نوروز فرصت مناسبی برای استحکام پیوندها با مسجد است.
حجت الاسلام محمد صادق کفیل، کارشناس و پژوهشگر در حوزه دین بر لزوم استحکام پیوند با مسجد در ایام نوروز تاکید کرد و به خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان گفت: اساس دین، انس، محبت و ارتباط اجتماعی و یکدل شدن است. بهار طبیعت مقدمه ای برای از بین رفتن کینه ها است انسان مومن و اهل بیتی نباید رابطه خود با دیگران را بر اساس ارتباط خودش تعریف کند، بلکه باید براساس ارتباط با خدا تعریف کند یعنی دقت داشته باشد که رابطه اش را با اهل بیت(ع) مستحکم کند و بیشترین توجه را به کسانی داشته باشد که پیوندشان با توحید مستحکم شود به این معنا که در برقرار ارتباط وجه اشتراکش با دیگران بر اساس توحیدی بودن و ولایی بودن باشد.
وی با اشاره به آیه ای از قرآن کریم که خداوند می فرماید: «وَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِهِمْ لَوْ أَنفَقْتَ مَا فِي الأَرْضِ جَمِيعًا مَّا أَلَّفَتْ بَيْنَ قُلُوبِهِمْ وَلَكِنَّ اللّهَ أَلَّفَ بَيْنَهُمْ ...»،«دلهای آنها را با هم،الفت داد! اگر تمام آنچه را روی زمین است صرف میکردی که میان دلهای آنان الفت دهی، نمیتوانستی! ولی خداوند در میان آنها الفت ایجاد کرد! او توانا و حکیم است!»، گفت: انسا نهایی که اهل بیت(ع) را قبول دارند باهم یکدل و یکرنگ هستند، اگر ما از کسی نفرت و کینه داریم، بدانیم شیطان در وجود ما است.
وی گفت: نوروز فرصتی برای رشد انسان است و مسجد در رشد انسان ها بسیار موثر است، انسان هر چقدر بزرگ تر باشد بیشتر به خدا نزدیک می شود.یکی از محوری ترین پاسخ دهنده ها به نیازهای روحی انسان ها، خانه های خدا هستند زیرا که بعد از خانواده، مساجد بستر آرامش، جایگاه امنیت، پیشرفت، رشد و تغییر هستند. کودکانی که در مسجد رشد یافته اند، زمینه های رشدشان بهتر فراهم شده است زیرا از دوران کودکی و نوجوانی در فضای مسجد با هم بودن و مشارکت بزرگترها را دیدند.
وی ابراز کرد: بهترین زمان تربیتی برای فرزندان در اختیار خانواده ها است. زمان شکل گیری و شخصیت فرزند در هفت سال اول زندگی است و بهترین مدل تربیتی هم محبت است، خانه به عنوان کانون تربیت فرزند در تقویت، رشد و تغییر رفتار فرزند نقش تاثیرگذاری دارد. پدر و مادر علاوه بر اینکه نیاز جسمی فرزند را تامین می کند در تامین نیازهای روحی آنها هم نقش تاثیرگذاری دارند.
حجت الاسلام کفیل خاطر نشان کرد: در روایات آمده است کسی که به مسجد رفت و آمد دارد، هشت فایده به آن می رسد.اگر ما برای فرزندانمان زحمتی می کشیم و تلاش داریم تا در او تعلیم و تربیت دینی ایجاد کنیم و بین خانه خدا و فرزندمان پیوند برقرار کنیم، همه اینها برای رشد و ارتقای معنویت آنها است. در روایات آمده است کسی که به مسجد وارد می شود، زوارالله است و خداوند به او خوشامد می گوید و خدمت می کند. در واقع کسی که لیاقت پیدا می کند به مسجد برود، خوشامدگوی او خدا است. در نظام خانواده پدر و مادر باید فرزندان را به گونه ای تربیت کنند و با کسانی دوست شوند که اهل مسجد باشند تا از این طریق فرزندان ما هم اهل مسجد شوند، ایام نوروز فرصت مناسبی برای استحکام پیوندها با مسجد است.
وی ادامه داد: تفریح و خلوت فرزند باید با مسجد پرشود و نشاط فرزند باید با مسجد تعریف شود چرا که مسجدجوابگوی همه نیازهای جامعه است. مدیران فرهنگی باید تمام بسترسازی هایشان به گونه ای باشد، مسجد را به گونه ای تعریف کنند و قابلیت های مسجد را به گونه ای بیان کنند که همه بدانند که مسجد پاسخگوی همه نیازهای آنها است.
این کارشناس و پژوهشگر در حوزه دین تصریح کرد: یکی از اقدامات خوبی که اهل خانه می توانند انجام دهند این است که حداقل یک شب همه اهل خانه به اتفاق هم به مسجد بروند و تفریحات شبانه خانواده ها از مسجد آغاز شود. اگر لازم است، تفریحات خانوادگی، پارک خانوادگی و سینمای خانوادگی داشته باشیم باید مسجد خانوادگی هم داشته باشیم و اهل خانه با هم به مسجد بروند و هدیه دادن ها و تشویق های خانواده ها براساس خانه خدا تعریف شود و مسجد تنها مکانی برای رفع کسالت پیرمردان نباشد زیرا که مسجد، تنها خانه بزرگسالان نیست بلکه مسجد مکانی است که قابلیت و ظرفیت پاسخگوی نیازهای همه نوجوانان و جوانان را دارد، اما این نیازمند بسترسازی است.
منبع: شبستان
N2784/U0/S2,/C8/T1