پنلهایی در دل مسجد که چراغ اقتصادی یک محله را روشن کرد

مسجد خیّرساز الزهراء سلامالله علیها در محله صادقآباد رفسنجان برای احیای کارکرد اقتصادی مسجد گامی برداشته که برکات آن نصیب مردم محله و شهر شده است.
به گزارش مسجدنیوز: کارکرد اقتصادی مسجد، به عنوان موضوعی مهم و قابل اعتنا و برخوردار از مزیتهایی که میتواند با گرهگشایی از مشکلات محله پیرامون خود، نقشآفرینی مؤثری در رشد اقتصادی جامعه ایفا کند؛ در مساجد استان کرمان جایگاه خوبی دارد هرچند زمینههای گسترش و پیشرفت این امر نیز در پارهای از موارد مهیا و در بخشهایی نیازمند حمایت و پشتیبانی است.
مسجد از نظر اجتماعی گرچه نهادی کاملاً مردمی و مستقل از دولتها است اما وظیفه دولت و حاکمیت پشتیبانی از امورات مردم هم هست و همین موضوع لزوم حمایت از فعالیتهای اقتصادی مردمی در مسجد را ایجاب میکند.
جدای از دولت و حاکمیت؛ ورود خیرین به عرصههای مورد نیاز اجتماع جهت پشتیبانی و پیشبرد اقدامی مبارک، عامالمنفعه و باقیاتالصالحاتی برای ایشان است و با همین نگاه مسجد و نیروگاه خورشیدی مسجد حضرت فاطمه الزهرا سلام الله علیها محله صادق آباد رفسنجان راهاندازی شد.
حجتالاسلام حسین شریفی که حدود ۱۳سال در این محله به صورت ثابت مشغول به امر تبلیغ و امام جماعت این مسجد است در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان میگوید: این مسجد در سال ۱۳۷۸به همت مرحوم حاج حسن جعفری رحمهالله علیه تأسیس شد.
وی ادامه میدهد: صادق آباد جزو یکی از محلات شهرستان رفسنجان است که دو مسجد در این محله واقع شده و برنامههای فرهنگی، ورزشی، ارودوهای مختلف در مسجد انجام میشود و الحمدالله شاهد حضور فعال جوانان ونوجوانان در فعالیتهای فرهنگی و بسیج مسجد هستیم.
حجتالاسلام شریفی به پتانسیل بالای تابش خورشید در کشور به ویژه در استان کرمان که جزو سه استان برتر کشور در این زمینه است؛ اشاره و بیان میکند: نظر به توجیه اقتصادی و مزیت نسبی صندوق قرضالحسنه صادق آباد بر اساس رسالت خود در زمینه اشتغالزایی و در اولین سرمایهگذاری خود تولید انرژی از طریق سلولهای خورشیدی را انتخاب و نیروگاه خورشیدی مرحوم حاج حسن جعفری در سال ۹۹ افتتاح شد.
وی افزود: این نیروگاه با اعتبار بیش از ۳ میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال ظرف مدت سه ماه در تابستان ۹۹ با تأکید بر استفاده از محصولات ساخت ایران به بهرهبرداری رسید.
امام جماعت مسجد الزهراء صادقآباد اظهار کرد: این نیروگاه ۲۰ کیلو واتی با توجه به میزان تابش خورشید، روزانه بین ۹۰ تا ۱۳۰ کیلوات ساعت برق پاک تولید میکند و این میزان برق تولیدی تقریباً معادل مصرف ۱۵ تا ۲۴ خانه به صورت شبانهروزی است.
وی تقویت برق قسمتی از محله با وجود پنلهای نصب شده در مسجد را از جمله کارکردهای مؤثر این اقدام خیرخواهانه عنوان کرد.
حجتالاسلام شریفی به تشکیل صندوق قرضالحسنه مردمی در مسجد با سرمایه ۱۰۰ میلیارد ریال اشاره کرد که از صندوقهای نمونه کشوری دانست که وامهای بسیار بالا بدون هیچ گونه ضمانت بانکی و با سود پرداخت میکند.
وی گفت: از طریق همین صندوق قرضالحسنه موفق به ساخت پنلهای خورشیدی شدیم و اعضای صندوق صاحب سهام نیروگاه شدهاند.
منبع:
N17826/U49/S/C21/T